Prosvjed protiv betonizacije Turske kule

prosvjed1

 

Stanovnici splitskog gradskog kotara Lovret prosvjedovali su 25.03.2017. na Turskoj kuli, na mjestu na kojem se izmjenom GUP-a predviđa prenamjena prostora i gradnja stanice HGSS-a.

Predsjednik kotara Lovret Ivo Bego kazao je da su se našli radi budućnosti svoje djece i unučadi. Razloge za prosvjed iznio je njegov zamjenik Siniša Jonjić.

“Željeli smo da Turska kula bude mali Marjan, dostupan svim građanima. Očito, to nije svima cilj. U prvoj fazi bi se trebala graditi zgrada visoka devet metara na 2.500 kvadrata. Zona obuhvata je šest tisuća kvadrata pa bi se u drugoj fazi vjerojatno išlo na stambeno-poslovnu zonu. U gradu kojem kronično nedostaje zelene površine, oni žele i ovo malo zelenila devastirati i betonizirati. Ne dajmo Tursku kulu zbog naše djece i unučadi”, kazao je Jonjić.

prije-poslije

Nada se da vijećnici u ponedjeljak neće usvojiti izmjene GUP-a i prenamjenu prostora na Turskoj kuli.

“Tko djeci želi ograničiti razvoj?”

Jonjić kaže kako bi vijećnici trebali porazmisliti o novoj lokaciji stanice HGSS-a.

“Njih podržavamo, pomoći ćemo im da nađu prostor i u našem kotaru, ali ne na zelenoj površini”, kazao je Jonjić.

prosvjed2

 

“Igra je pravo svakog djeteta, moja četverogodišnja kćer se svaki dan igra na Turskoj kuli. Tko su ti ljudi koji djeci žele ograničiti razvoj, za čiji se to privatni interes radi? Naša je moralna obaveza da kažemo ne”, kazala je prosvjednica Nora.

Izvor Index.hr